.e-con.e-parent:nth-of-type(n+4):not(.e-lazyloaded):not(.e-no-lazyload), .e-con.e-parent:nth-of-type(n+4):not(.e-lazyloaded):not(.e-no-lazyload) * { background-image: none !important; } @media screen and (max-height: 1024px) { .e-con.e-parent:nth-of-type(n+3):not(.e-lazyloaded):not(.e-no-lazyload), .e-con.e-parent:nth-of-type(n+3):not(.e-lazyloaded):not(.e-no-lazyload) * { background-image: none !important; } } @media screen and (max-height: 640px) { .e-con.e-parent:nth-of-type(n+2):not(.e-lazyloaded):not(.e-no-lazyload), .e-con.e-parent:nth-of-type(n+2):not(.e-lazyloaded):not(.e-no-lazyload) * { background-image: none !important; } }

THUISVERPLEGING ZOERSEL

Contact
Thuisverpleging Zoersel? Wij zijn de Zorg Spruytjes die jou of je dierbaren graag willen verzorgen. Bij ons ben jij als patiënt geen ‘nummer’. Wij kennen jou en jij kent ons.

Afspraak maken

Wil jij dat we ook bij jou langskomen? Bel ons op 0456 72 44 60 om een afspraak te maken.
Soms kunnen we de telefoon niet direct opnemen, dan zijn we zorg aan het verlenen. Meestal bellen we  je binnen een uur terug, als je belt met een zichtbaar nummer.

Doktersvoorschrift nodig?

Alleen voor hygiënische zorgen en wondverzorging  is géén doktersvoorschrift nodig. Voor alle andere zorghandelingen hebben we een doktersvoorschrift nodig.

Wat kost thuisverpleging Zoersel?

De kosten voor de thuisverpleging declareren we direct bij de mutualiteit of RIZIV, dus jij als patiënt krijgt geen factuur van de Zorg Spruytjes.
Dit is mogelijk omdat wij het aanmeldformulier samen met jou invullen, er een klevertje van jou opplakken en dit voor jou opsturen.

Wat valt onder thuisverpleging in Zoersel?

Het werkterrein van een thuisverpleegkundige is heel divers. Graag vertellen we je wat er allemaal onder valt en mogelijk is:

Wondzorg

Ben je geopereerd of gevallen? Heb je een moeilijke helende wond of heb je een ongeval gehad? Wij helpen graag je wond te verzorgen.
Onder wondverzorging valt ook zalf aanbrengen, hechtingen of wondnietjes verwijderen, een redon vervangen of verwijderen, een externe fixator verzorgen (deze stabiliseert een breuk, gewicht of ligament met een frame aan de buitenkant van je arm of been).
Heb je een stoma gekregen, dan helpen wij je die verzorgen. Ongeacht of het een urostoma, ileostoma, colostoma, gastrostoma, nefrostoma of tracheostoma is.
Wondverzorging houdt ook in dat we doorligwonden helpen voorkomen of verzorgenh. We verzorgen brandwonden in overleg met brandwondcentra. Heb je een wond die is ontstaan door kanker of de behandeling ervan, dan kunnen we die voor je verzorgen.

Palliatieve zorg

Ben je ongeneeslijk ziek, dan is het fijn dat er iemand voor je zorgt in je eigen vertrouwde omgeving. Dit kunnen we doen in samenwerking in overleg met jou, je familie, je vrienden, mantelzorger(s) en je huisarts.

Steunkousen

Het aan en uit doen van steunkousen kan lastig zijn om zelf te doen. Wij helpen je graag ’s morgens bij aantrekken en ’s avonds bij uittrekken.

Compressietherapie

Compressietherapie is het aanbrengen van korte of lange rekwindels. ’s Morgens komen we je windels aan doen en ’s avonds uit doen.

Hygiënische zorg

Heb je behoefte aan dagelijkse verzorging? Samen met jou of je mantelzorger gaan we kijken hoe we dit dagelijks kunnen inplannen. Onder de hygiënische zorg valt:
  • (Haren) wassen
  • Aan- en uitkleden
  • Incontinentiemateriaal vervangen
  • Mondverzorging
  • Opvolgen van huid- en nagelproblemen

Sondevoeding

Als je thuis niet kunt, mag of wil eten, dan kan het zijn dat je sondevoeding krijgt. Wij kunnen dit in overleg met je arts opvolgen.

Diabetes

Heb je diabetes of suikerziekte, dan is het nodig om regelmatig je bloedsuiker te controleren en indien nodig bij te sturen. Regelmatig krijgen we bijscholing om jou te kunnen begeleiden met:
  • Controle van je glycemie
  • Toedienen van insuline en/of van een incretinemimeticum
  • Klaarzetten van je medicatie
  • Voetcontrole en het verzorgen van een diabetische voet

Medicatie klaarzetten, voorbereiden en toedienen

Je (huis)arts heeft een medicatieschema opgesteld. Heb je er hulp bij nodig, dan kunnen we je daar bij helpen.

Chemopomp en antikankermedicatie

Als jij chemotherapie thuis kunt krijgen, dan helpen we je hier graag bij het aan- en afkoppelen, maar ook de opvolging.

Inspuiting

Heeft je arts inspuitingen voorgeschreven en vind je het moeilijk om dit zelf te doen, dan kunnen wij dit voor je doen.

Katherterzorg

Er zijn veel verschillende katheters. Ongeacht welke dat jij hebt, wij zijn opgeleid om de opvolging te doen.

Infuus (perfusie)

Het kan zijn dat je thuis een infuus krijgt waarbij regelmatig de infuuszakken dienen te worden vervangen. Wij kunnen dit voor je doen en zorgen dat alles goed blijft lopen zoals voorgeschreven door je arts.

Oogdruppels of -zalf

Vind je het ongemakkelijk om een behandeling oogdruppels of -zalf zelf te doen? Wij doen graag voor jou.

Pijnbestrijding

Heeft je arts pijnmedicatie voorgeschreven of opgestart? Wij kunnen dit toedienen en opvolgen.

Zuurstoftherapie

Krijg je thuis zuurstof? Wij kunnen je ondersteunen tijdens de behandeling en bijsturen in overleg met je arts.

Aerosol

Heb je hulp nodig bij het gebruik van je aerosoltoestel of puffer om vernevelde medicatie in je luchtwegen te krijgen? Wij zijn opgeleid om je hierbij te helpen.

(In)continentie en darmproblemen

Urineverlies, stoelgangverlies, obstipatie, voor elk probleem is een andere oplossing. Wij helpen je waar mogelijk om je comfortabel te laten voelen.

Blaasspoelingen

We kunnen een blaasspoeling uitvoeren. Dit doen we door een vloeistof (eventueel met geneesmiddel) via een sonde in je blaas te laten stromen en weer weg te laten lopen.

Darmspoelingen

Met vloeistof of medicatie kan het zijn dat je darmen gespoeld dienen te worden. Wij brengen alles mee om je hierbij te helpen.

Verpleegkundige opvolging

In opdracht van jouw (huis)arts kunnen we bij jou thuis je vitale parameters, zoals bloeddruk, hartslag, ademhaling en temperatuur controleren.

thuisverpleging in Zoersel, thuis verpleging Zoersel

Laatste update:
Scroll naar boven